diumenge, 16 de novembre del 2014

L'ENROTLLAMENT DE LA MÀ



L'ART DE FAIXAR-SE


Per a jugar a pilota valenciana cal protegir-se la mà per a quan colpegem la pilota no fer-nos mal. A aquest moment de protegir-se o enrotllar-se la mà se li denomina en termes de la pilota "faixar-se". Segons la modalitat utilitzarem uns materials o uns altres.  Podem dir que aquest es un dels moments mes bonics i únics de la pilota, al qual el pelotari li dedica molts de temps per a estar completament protegit i preparat per a jugar la partida.
Cada pilotari te la seva forma de enrotllar-se la mà, però tots utilitzen materials similars. Podem destacar els següents:

  • Didals.
  • Guants.
  • Esparadrap.
  • Tesa moll.
Aquests material que acabem de veure son els que utilitzen els mes professionals. Una manera mes practica, rapida i econòmica, per a faixar-se seria la següent:





En aquesta forma utilitzem:
1 - Didals de plàstic que fem a partir de botelles de detergent buides.
2 -  Per a fer-nos les plaquetes per a la palma de la ma, utilitzarem esparadrap i tesa moll sobre un guant de ferreteria, de bricolatge o "citrino". Així, quan acabem de jugar, ens llevarem el guant i quan tornem a jugar sols hem de tornar-nos-el a posar. Estes son les parts susceptibles de ser protegides:


Per a jugar a classe però,  podem fabricar-ho d'una manera mes practica i econòmica ja que utilitzarem unes pilotes mes blanetes i la protecció serà menor. Així, amb una baralla de cartes, o cartró de grossor pareguda, i esparadrap, ens fabricarem els nostres propis didals amb les cartes i el cartró. Desprès, utilitzarem el esparadrap per a subjectar-los a la mà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada